Brick Award 2018 -kohdehaku on päättynyt

Wienerbergerin tiilarkkitehtuurikilpailun kohdehaku päättyi 20.4.2017. Ehdotuksia tuli kaikkiaan lähes 600, joista kilpailun esiraati valitsee loppukilpailuun 50 kohdetta.

Parasta tiiliarkkitehtuuria

Wienerbergerin Brick Award -tiiliarkkitehtuurikilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Ensimmäisen kerran tunnustuspalkinnot jaettiin vuonna 2004 ja nyt palkittavia kohteita etsitään jo kahdeksannen kerran. Vuonna 2016 kilpailuun ilmoitettiin yli 600 tiiliarkkitehtuurikohdetta kaikkiaan 55 eri maasta.
 
Brick Award -pääpalkinnon voittaja saa 7000 euroa ja jokainen kategoriavoittaja 5000 euroa. Vuoden 2018 kilpailussa palkintoja jaetaan viidessä eri kategoriassa. 
 
Kilpailukategoriat ovat
 
  • Kodikas tunnelma (Feeling at home)
  • Yhteinen asuinympäristömme, asuinrakennukset (Living together)
  • Yhteinen työympäristömme, toimistorakennukset (Working together)
  • Kohtaamisia julkisissa tiloissa, julkiset rakennukset (Sharing public spaces)
  • Rohkeasti rakentaen, innovatiiviset rakennukset (Building outside the box)
Viidennessä kategoriassa ”Rohkeasti rakentaen” etsitään uusia, innovatiivisia tiilirakentamisen konsepteja ja oivaltavia tapoja hyödyntää keraamisia tuotteita osana rakennushanketta.

Finalistit pääsevät Brick18-kirjaan

Kilpailukategoriasta riippumatta kohteessa keraamisten tuotteiden on oltava keskeisessä roolissa joko runko-, julkisivu-, katto- tai maankateratkaisussa. Innovatiivisuuden ja taidokkaan materiaalikäytön lisäksi kohteita arvioidaan myös materiaaliteknisestä, toiminnallisesta sekä kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden näkökulmasta.Lisäksi kohteen tulee olla valmistunut vuonna 2014 tai sen jälkeen.
 
Kilpailun finaaliin ja kansainvälisen tuomariston arvioitavaksi päätyy 50 tiiliarkkitehtuuriltaan mielenkiintoisinta kohdetta. Kaikki finaalikohteet esitellään keväällä 2018 ilmestyvässä Brick18-kirjassa.
 
Brick Award 2018 -voittajat kuten myös Brick18-kirja julkistetaan keväällä 2018 Wienissä järjestettävässä palkintogaalassa. 
 
Kilpailun etenemistä voit seurata osoitteessa www.brickaward.com.
 
 

Katso myös