Kannikegården, Denmark © Anders Sune Berg

Brick Award 2020 -tiiliarkkitehtuurikilpailun ehdokashaku käynnissä

Wienerbergerin kansainväliseen tiiliarkkitehtuurikilpailuun etsitään jälleen upeita tiilikohteita (Kuva Kannikegården, Denmark © Anders Sune Berg).

Parasta tiiliarkkitehtuuria

Wienerbergerin Brick Award -tiiliarkkitehtuurikilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Ensimmäisen kerran tunnustuspalkinnot jaettiin vuonna 2004 ja nyt palkittavia kohteita etsitään jo yhdeksännen kerran. Vuonna 2018 kilpailuun ilmoitettiin lähes 600 tiiliarkkitehtuurikohdetta kaikkiaan 44 eri maasta.
 
Brick Award -pääpalkinnon voittaja saa 7000 euroa ja jokainen kategoriavoittaja 5000 euroa. Vuoden 2018 kilpailussa palkintoja jaetaan viidessä eri kategoriassa. 
 
Kilpailukategoriat ovat
 
  • Kodikas tunnelma (Feeling at home)
  • Yhteinen asuinympäristömme, asuinrakennukset (Living together)
  • Yhteinen työympäristömme, toimistorakennukset (Working together)
  • Kohtaamisia julkisissa tiloissa, julkiset rakennukset (Sharing public spaces)
  • Rohkeasti rakentaen, innovatiiviset rakennukset (Building outside the box)
Viidennessä kategoriassa ”Rohkeasti rakentaen” etsitään uusia, innovatiivisia tiilirakentamisen konsepteja ja oivaltavia tapoja hyödyntää keraamisia tuotteita osana rakennushanketta.
 
Tarkemmat kilpailutiedot löydät Brick Award -sivustolta.

Jätä ehdotuksesi 9.4.2019 mennessä

Brick Award -kilpailuun voi jättää ehdotuksen palkittavasta kohteesta kaikki halukkaat. Ehdotukset jätetään sähköisellä lomakkeella, jossa tiedustellaan projektin perustietoja sekä pyydetään lataamaan kuvia kohteesta. Syksyllä 2019 julkaistaan ehdotusten joukosta 50 finalistin lista, jolloin kohteet esitellään laajasti Wienerbergerin eri verkkosivustoilla ja digitaalisissa palveluissa ja kanavissa.

Voittajat selvillä keväällä 2020

Kilpailukategoriasta riippumatta kohteessa keraamisten tuotteiden on oltava keskeisessä roolissa joko runko-, julkisivu-, katto- tai maankateratkaisussa. Innovatiivisuuden ja taidokkaan materiaalikäytön lisäksi kohteita arvioidaan myös materiaaliteknisestä, toiminnallisesta sekä kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden näkökulmasta. Lisäksi kohteen tulee olla valmistunut vuonna 2016 tai sen jälkeen.
 
Brick Award 2020 -voittajat julkistetaan keväällä 2020 Wienissä järjestettävässä palkintogaalassa. Kaikki 50 finaalikohdetta ja eri kilpailukategorioiden voittajat esitellään palkintogaalassa julkistettavassa Brick20-kirjassa.

Katso myös