Wienerberger JokiDuo havainnekuva Porin Asuntomessut

Porin Asuntomessuilla esiteltiin modernit ja arkkitehtuuriltaan klassiset Porotherm-harkkotalot.

Erillistalot on suunniteltu 2-3 hengen perheille, jotka arvostavat asumisen laatua ja terveellisyyttä

Tehokkaat tilaratkaisut

Porin Asuntomessujen näyttelykohde nro 22, Wienerbergerin JokiDuo, koostuu kahdesta huoneistoalaltaan 130 m2 kokoisesta talosta. Pohjaratkaisultaan talot ovat toistensa peilikuvat, joissa on tilakohtaisesti pieniä perheiden toiveisiin ja tarpeisiin perustuvia eroavaisuuksia. Talot kytkeytyvät talojen väliin jäävän suojaisan terassin, autokatoksen ja varastotilan kautta toisiinsa.

Porin Asuntomessut Karjaranta

Runkotyöt käyntiin loppukesästä 2017

Wienerberger JokiDuo sijoittuu Karjarannan messualueella joen rantaan rajoittuvalle tontille, osoitteeseen Teroittajankatu 5. 
 
Kohteen rakentaminen alkoi pohjatöillä heinäkuussa 2017. Porotherm-harkkomuuraus käynnistyi elokuun puolivälissä ja marraskuussa päästiin aloittamaan sisätyöt. Ulkopuoliset rappaustyöt päästiin myös aloittamaan ennen talvikelejä, mutta pakkaskelit keskeyttivät työt pariksi kuukaudeksi. Talot valmistuvat vuoden 2018 toukokuun loppuun mennessä reilusti ennen messuja, jonka jälkeen keskitytään piha-alueiden viimeistelyyn. 

Porohtherm erillistalot rakennusvaihe Pori

Wienerberger JokiDuo

Runkomateriaali    Wienerberger Oy Ab
Osoite                    Teroittajankatu 5, asuntomessukohde 22
Suunnittelu            Birgitta Hjelm-Luontola
Talotyyppi              Omakotitalo
Huoneistoala         Erillistalo 130 m2, autotalli, tekninen tila, autokatos
Huoneiden lkm      4h + avokeittiö + kph + sauna
Kerrosluku             2
Asukasmäärä        3-4 hlöä/talo

Porohtherm-muuraus JokiDuo Porin asuntomessut

Yksinkertainen ja turvallinen rakenneratkaisu

JokiDuo-talojen runkomateriaaliksi valittiin massiivinen, täystiilinen kennoharkko.
– Vertaillessamme eri kivirakenteisia vaihtoehtoja keskenään täytti keraaminen Porotherm-kennoharkko parhaiten ratkaisulle asettamamme laatukriteerit. Erityisesti materiaalin yksiaineisuus ja hengittävyys olivat meille tärkeitä ominaisuuksia, pääsuunnittelija Birgitta Hjelm-Luontola perustelee valintaa.
 
Porotherm-harkon eristävyys perustuu kennomaisen rakenteen sisään jäävään ilmaan. Rakenne täyttää sellaisenaan, ilman erillistä lämmöneristekerrosta, ulkoseiniltä vaadittavan 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen.
– Yksiaineisuus on merkittävä etu, kun halutaan varmistaa seinärakenteen riskitön toimivuus pitkällä aikavälillä. Jos useita eri tiiveyden omaavia materiaaleja sisältävän seinärakenteen sisään joutuu kosteutta, sen haihtuminen luonnollisesti rakenteen läpi ei välttämättä aina onnistu. Tällöin riski kosteus- tai homevauriolle kasvaa.  Yksiaineisella epäorgaanisella massiivitiilirakenteella on suuri kosteuskapasiteetti ja oikeanlainen huokosrakenne, jolloin se pystyy sitomaan ja luovuttamaan kosteutta ympäröivien olosuhteiden vaihdellessa, eli kansankielellä rakenne ”hengittää”, Wienerbergerin rakennustekninen johtaja Juha Karilainen toteaa.

Jokinäkymän maksimaalinen hyödyntäminen tärkeää

Kohteen arkkitehtisuunnittelussa keskeisiä lähtökohtia ovat olleet jokimaiseman hyödyntäminen sekä luonteva ja helppo liikkuminen sisä- ja ulkotilojen välillä. Talon molemmissa kerroksissa on näyttävät, isot ikkunat jokirantaan sekä liukuovien kautta kulku terassipihalle sekä avaralle parvekkeelle.  Ulko-oleskelutiloja suojaavat lasitukset, jotka jatkavat tilojen käyttöaikaa kesäkuukausien yli.
A-talo on suunniteltu nuoren pariskunnan tarpeisiin ja B-talon asukkaina tulee olemaan kolmehenkinen perhe, kaksi aikuista ja opiskelijatyttö. Molemmat kodit toimivat myös osin työpaikkana, joka on huomioitu talojen suunnittelussa ensihetkistä alkaen.

Katso video JokiDuon runkorakennusvaiheesta

Katso perustelut Porotherm-kennoharkkotalon valinnalle

Selaa Wienerberger JokiDuon messuesitettä

Wienerberger JokiDuo Talo B olohuone
Wienerberger JokiDuo Talo B olohuone
Wienerberger JokiDuo Talo B makuuhuoneet
Wienerberger JokiDuo Talo A olohuone
Wienerberger JokiDuo Talo A olohuone
Wienerberger JokiDuo Talo A kylpyhuone ja makuuhuone

Katso myös