Wienerberger JokiDuo havainnekuva Porin Asuntomessut

Porin Asuntomessuille rakentuu keraamisista Porotherm-kennoharkoista modernit ja arkkitehtuuriltaan klassiset erillistalot.

Erillistalot on suunniteltu 3-4 hengen perheille, jotka arvostavat asumisen laatua ja terveellisyyttä

Ulkotilat avautuvat jokirantaan

Kohteen suunnittelussa keskeisiä lähtökohtia ovat olleet jokirannan vehreiden näkymien hyödyntäminen, sisä- ja ulkotilojen jatkuvuus, persoonallisuus, rentoutuminen sekä erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen. Katetut terassi ja parveke jatkavat sisätiloja kohti jokirantaa. Ylellinen spa-osasto takaa nautinnolliset rentoutumishetket.
 
Alakerran toinen makuuhuone muuntuu kotitoimistoksi ja yläkerran ylellisestä päämakuuhuoneesta voidaan erottaa vaikkapa työpiste, lukupiste, oma tila vauvalle tai ylimääräiselle varastolle. 

Porin Asuntomessut Karjaranta

Runkotyöt käyntiin loppukesästä 2017

Wienerberger JokiDuo sijoittuu Karjarannan messualueella joen rantaan rajoittuvalle tontille, osoitteeseen Teroittajankatu 5. 
 
Kohteen rakentaminen alkoi pohjatöillä heinäkuussa 2017. Porotherm-harkkomuuraus käynnistyi elokuun puolivälissä ja on edennyt hyvää vauhtia. Tavoitteena on päästä sisätöihin hyvissä ajoin ennen talvikelejä. 

Porohtherm erillistalot rakennusvaihe Pori

Wienerberger JokiDuo

Runkomateriaali    Wienerberger Oy Ab
Suunnittelu            Birgitta Hjelm-Luontola
Talotyyppi              Erillistalot
Huoneistoala         Yksi erillistalo 130 m2, autotalli, tekninen tila, autokatos
Huoneiden lkm      4h + avokeittiö
Kerrosluku             2
Asukasmäärä        3-4 hlöä/asunto

Porohtherm-muuraus JokiDuo Porin asuntomessut

Porotherm-harkoilla valmis ulkoseinä kerralla

Porotherm-harkot ovat pontattuja sekä mittaansa hiottuja, mikä sekä helpottaa että nopeuttaa asennus- ja muuraustyötä. Ohut noin 1-2 mm paksuinen laastisauma varmistaa myös sen, että rakenteesta tulee täysin monoliittinen. Porotherm-harkot eivät vaadi myöskään raudoittamista, mikä sekin säästää työtä, materiaalia ja kustannuksia.
 
Porotherm-seinärakenteen nopean kuivumisen ansiosta myös pinnoitustyöt voidaan aloittaa niin rakennuksen sisäkuin ulkopuolellakin pian muuraustyön jälkeen. Rakentamisaika lyhenee ja talo saadaan valmiiksi yhdellä kertaa ilman,
että julkisivutöiden alottamista tarvitsee odotella perinteisen lämmityskauden yli.

Katso myös