Alppikylä Retro-tiilet

Uutuustiilistä näyttävä julkisivu

Nykyrakentajien suosimat tiilistruktuurit, kuten Wienerbergerin Retro-tiilet, ovat eläväpintaisia muistuttaen käsinlyötyjä tiiliä.

Tiili on julkisivumateriaalina palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.
Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä  toiseen.

Retro-tiilen pinta on elävän rosoinen

Rouheat ja antiikkiset tiilet suosittuja

Tiilijulkisivun ulkonäköön ja kokonaisilmeeseen vaikuttaa moni eri tekijä. Tiili voi olla sileä, karhea tai pinnaltaan rosoisen elävä. Laastisauman väri ja paksuus voi vaihdella kuin myös muurauksessa valittu tiilen limitys. Tiilen voi myös rapata. Samasta tiiliaihiosta voidaan siten saada hyvinkin erilaisia julkisivuja aikaiseksi.
 
Nykyrakentajien suosimat tiilistruktuurit, kuten Wienerbergerin Retro- ja Makasiini-tiilet, ovat eläväpintaisia käsinlyödyn omaisia. Myös ulkonäöltään vanhoja purkutiiliä muistuttavien tiilien kysyntä on kasvussa. Tiiliä käytetään julkisivujen lisäksi myös sisätiloissa luomaan tunnelmaa ja rustiikkista ilmettä. Uusia tiilivärejä ja pintoja kehitetään jatkuvasti vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveita ja mieltymyksiä.