Superwhite Retro

Wienerberger Mikkelin asuntomessuilla 14.7.-13.8.2017

Tiiliratkaisuihin voi tutustua Omatalo Ajatus -messutalon näyttelytilassa

Julkisivussa häikäisevän valkoinen tiili

Omatalon runkoelementeistä rakennettu messutalo lähti liikkeelle rakennuttajapariskunnan ruutupaperille piirtämistä ajatuksista. Siitä juontaa myös messutalon nimi, Omatalo Ajatus.
 
Rakennuttajaperheellä oli jo ennestään kokemusta muutamasta rakennetusta talosta, mikä näkyy myös messutalon toteutuksessa. "Meillä on melko hyvä käsitys, mitä taloon pitää tulla ja mitä ei", rakennuttajat Saija ja Aki toteavat.

Huoltovapaa tiiliverhoilu

Julkisivumateriaaliksi valikoitui tiili Wienerbergerin Retro-mallistosta. Valkoistakin valkoisempi Superwhite Retro -tiili on eläväpintainen ja muodostaa yhdessä valkoisen laastin kanssa rappausta muistuttavan pinnan. ”Tiiliverhoilu on tuttu aiemmasta kodistamme. Se  on helppo, huoltovapaa ja kestävä materiaalivalinta. Emme halua viettää kesälomiamme maalaten”, Aki  perustelee valintaa.
 
Muutenkin kodissa on mietitty tarkasti toimivuutta ja käytännöllisyyttä. Autotallista on kulku suoraan sisätiloihin, suojaisa terassi on katettu sekä lastenhuoneet on sijoiteltu lähekkäin omaan siipeensä. Kaikkiaan talossa on 6h + k + khh + sauna ja huoneistoalaa 184 neliötä.
 
Kohteen rakennusprojektiin voit tutustua Omatalo Ajatuksen Facebook-sivuillta.

Keraamiset pihatiilet pitävät värinsä

Valkoista taloa kiertää pihapolku, joka on toteutettu Wienerbergerin mustalla Nero-pihatiilellä. Sama keraaminen pihatiili on myös etupihan katteena.  Lopputulos on harmoninen ja talon värimaailmaa kauniisti jatkava.
 
Luonnonsavesta ja hiekasta valmistetut pihatiilet poltetaan yli 1000 ºC lämpötilassa. Pihatiilet kestävät hyvin vaativissa pohjoisen sääolosuhteissa ja niillä on erinomainen kulutuksenkestävyys. Ne pitävät hyvin myös värinsä. Keraaminen pihatiili ei kaipaa juurikaan huoltoa.

Tiilituotteet esillä messuilla

Esittelemme Mikkelin asuntomessuilla Omatalo Ajatuksen -tiloissa laajasti tiilituotteita ja -ratkaisuja rakentajille, saneeraajille ja sisustajaille. Esillä on kattavasti suosituimmat julkisivu- ja sisustustiilet sekä tiililaatat. Lisäksi näyttelytilassa voi tutustua Porothern-tiiliharkkorakentamiseen.

Superwhite Retro uutuustiili
Nero pihatiili