Kaunis pihapiiri aidoilla pihatiilillä

Penter Musta Dresden
Keraamiset pihatiilet ovat varma valinta. Ne kestävät aikaa ja vaativiakin sääoloja.

Penter-pihatiilet poltetusta savesta ovat osa luontoa. Luonnonmateriaalina pihatiilet sopivat harmonisesti sekä urbaaniin kaupunkimaisemaan että perinteiseen puutarhasuunnitteluun. Pihatiilillä voit lisätä rakenteellista korostusta ja luoda ympäristöä elävöittävää tunnelmaa.

Penter-pihatiilet ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne pitävät hyvin värinsä ja kestävät kolhuja. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin ympäristöolosuhteissa vuosikymmeniä.
 

Ekologinen luonnontuote

Pihatiilillä on monia ekologisia ominaisuuksia. Niiden alhaisesta vedenimukyvystä huolimatta vain noin 37 % sadevedestä johtuu pois saumaosuuden ollessa n.10 % kivetyspeittävyydestä. Pihatiilet parantavat tällä tavoin omalta osaltaan läheisten maa-alueiden kosteustasapainoa ja toisaalta samalla ne vähentävät pintavesiviemärien kuormitusta.

Keraamisten pihatiilien arvo säilyy ja niiden kauneus vain paranee vanhetessaan. Puhtaana luonnontuotteena ne ovat helposti kierrätettäviä tuotteita.
 

Valitse ympäristöön sopiva väri ja ladonta

Pihatiilet tarjoavat hyvän valikoiman värejä, muotoja ja pintoja – sopivia tuotteita jokaiseen makuun. Keraamiset värit ovat lämpimiä ja eläviä – olivatpa ne perinteisen punaisia, tummempia värejä kuten musta ja ruskea. Eri värejä voi myös keskenään sekoittaa, jolloin saadaan aikaiseksi vaihtelevan kirjavia pintoja.

Oikea ladontakuviointi terävöittää ympäristön tunnelmaa. Olipa asettelu vino-, pysty- tai tiilikuviointi, toimii se aina katseenvangitsijana. Pihatiilet luovat parhaan tunnelman juuri silloin kun ne on ladottu ns. ei suoriin linjoihin kuten esimerkiksi aaltomaisesti, kaarevasti, pyöreästi tai vaikka erilaisiksi kuvioiksi. Saman tiilen eri värisävyjä voi myös käyttää korostamaan tai rajaamaan pihan eri toimintoja. Esimerkiksi kulkureitit ja oleskelualueet voidaan toteuttaa omilla tiiliväreillään, jolloin kokonaisuudesta saadaan mielenkiitoinen ja elävä.

Maankatetiilillä luot aina aitoa tunnelmaa pihaan ja puutarhaan. Asennuksessa tulee kuitenkin aina huomioida katettavan alueen maaston vaihtelu sekä mahdollista olemassa oleva kasvillisuutta tulee kunnioittaa.

Katso myös