Kymmenen syytä valita tiili

Veldbrand Gesmoord julksivutiili
Tiili on näyttävä ja kestävä julkisivumateriaali.

Poltetusta tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansia. Tiili on hyvistä ominaisuuksistaan johtuen maailman yleisin rakennusmateriaali.

Omakotitalon tärkein rakenne on julkisivu, jonka materiaalit rakentaja valitsee usein ilman perusteellista vertailua. Tiili on erinomainen valinta useasta syystä.

1. Esteettisyys

Nykyinen tiilien väri-, pinta- ja kokovalikoima on laaja. Jokaiseen taloon löytyy perheen makuun ja  ympäristöön sopiva tiiliratkaisu.

2. Kestävyys

Poltettu tiili säilyttää muotonsa ja värinsä vaativissakin olosuhteissa. Se kestä kuormitusta, eikä ole arka helteelle, auringonpaahteelle tai pakkaselle.

 3. Pitkäikäisyys

Yli tuhannessa asteessa poltettu tiili on kestävä, kivipohjainen materiaali. Tiilijulkisivujen elinkaari on kymmeniä, jopa satoja vuosia.

4. Huolettomuus

Tiilijulkisivu ei vaadi maalausta tai muuta massiivista huoltoa. Varsinkin pientalossa asuvalle tämä merkitsee enemmän vapaa-aikaa.

5. Turvallisuus

Tiilen valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Materiaalina tiili ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita.

6. Kotimaisuus

Suurin osa Suomessa käytettävistä tiilistä myös valmistetaan Suomessa lähipelloilta nostetusta savesta. Tiiliteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti tuhansia ihmisiä.

7. Energiataloudellisuus

Tiilen lämmönvarauskyky on erinomainen. Tiilen käyttö julkisivussa parantaa lämmöneristävyyttä parhaimmillaan 6-8 % lämmityskaudella.

8. Asumisviihtyisyys

Tiilijulkisivu on massiivinen rakenne, joka tasaa lämpötilan ja kosteuden vaihteluita tehokkaasti. Tiili on myös ääneneristävyydeltään erinomainen julkisivumateriaali.

9. Taloudellisuus

Tiilijulkisivu on kaikista yleisimmin käytössä olevista julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa tarvitseva materiaali ja säästää siten merkittävästi asumiskustannuksissa.

10. Ekologisuus

Rakennusmateriaalien energiatarve ja ekologisuus tulevat olemaan yhä tärkeämpiä valintaperusteita. Nämä ominaisuudet ovat kilpailukykyiset myös muuratulla tiilirakenteella.

Näistä syistä tiilitaloja arvostetaan ja niiden jälleemyyntiarvo pysyy korkeana. Tee hyvä päätös ja valitse tiili!

 

Katso myös