Muurattu savupiippu on ylivoimainen ratkaisu

Savupiippu
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen.

Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja

Kymmen hyvää syytä valita tiilipiippu

1. Energiatehokas
Tiilipiippu toimii kuin varaava tulisija. Se varastoi savukaasujen hukkalämmön massaansa luovuttaen sen hitaasti edelleen huonetilaan. Erityisesti useampikerroksissa taloissa tiilipiipun lämmönvarausominaisuuksista on huomattavaa etua.
 
2. Säästää polttopuun määrässä
Tiilipiippu parantaa sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, sillä lämmönluovutusajan pidentyessä pitenee myös polttamisjaksojen välinen aika. Puuta kuluu vähemmän, mikä sekin tuo lisäsäästöä lämmityskustannuksiin.
 
3. Kestävä
Tiili on perinteisin savupiippujen rakennusmateriaali ja sen käytöstä on satojen vuosien kokemukset. Poltettu tiili kestää haastaviakin olosuhteita ja lämpötilan vaihteluita.
 
4. Paloturvallinen
Tiili ei pala, sillä se on valmistuksen yhteydessä poltettu raakasavesta keraamiseksi rakennuskappaleeksi yli 1000 °C lämpötilassa. Muurattu savupiippu täyttää korkeinta T600 lämpötilaluokkaa vastaavat vaatimukset 100 mm:n suojaetäisyydellä kuten myös T450 lämpötilaluokkaa vastaavat vaatimukset 50 mm suojaetäisyydellä.
 
5. Edullinen hankkia
Tiilipiippu on edullinen rakentaa ja rakentamisessa tarvittavat materiaalit löytyvät useimmiten lähimmästä rautakaupasta tai rakennustarvikealan verkkokaupoista.
 
6. Kosteusvaihteluja tasaava
Materiaalina tiili tasaa rakennuksen sisäisiä kosteusvaihteluita ja parantaa sisäilman laatua kaikkina vuodenaikoina.
 
7. Hormimäärän suhteen joustava
Tiilipiipun voi toteuttaa yksi- tai useampihormisena, riippuen siihen kytkettävien tulisijojen määrästä jaa vaatimuksista. Tiilihormiin on varsin helppoa tehdä liitosaukkoja myös myöhemmin.
 
8. Kotimainen
Suomessa myytävät hormitiilet myös valmistetaan Suomessa kotimaisista raaka-aineista. Tiilipiipun hankinnalla tuet samalla kotimaista työtä ja osaamista.
 
9. Ekologinen
Tiili valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Rakennusmateriaalina se on turvallinen, sillä se ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita.  Tiilen valmistuksessa käytettävä savi nostetaan tehtaan lähipellolta, jolloin sen kuljettamiseen sitoutunut energia on varsin vähäinen.
 
10. Esteettinen
Tiili on moni-ilmeinen ja soveltuu puhtaaksi muurattuna sellaisenaan osaksi kodin sisustuksellista ilmettä. Tiilen voi myös maalata, slammata tai rapata oman mielen mukaan. Pienikokoisena rakennuskappaleena tiili antaa suunnittelijalle paljon vapauksia toteuttaa erilaisia muotoja ja rakenteita.

 

 

 

Katso myös